Dämparservice

Dina stötdämpare behöver regelbunden service för att fungera som de ska. 

Med många års erfarenhet av dämpare ser vi till att dina dämpare fungerar som de ska och undviker dyra reparationer. 

Om du har märkt att din lockout fungerar sämre, eller att returen är snabbare än normalt i din bakdämpare så är det hög tid för en fullservice. 

De flesta märken rekommenderar en årlig fullservice med ca 100 timmar som max användning mellan service.

Intervall för en liten service på bakdämparens luftburk och gaffelns ytterben är 50 timmar. Denna service är enbart ett underhåll som förebygger slitage, och påverkar inte stötdämparens faktiska dämpande funktion. 

Vad är skillnaden?

50 Timmar (liten service) Från 1295:-

Gaffel: Demontering av gaffelben, rengöring av ytterben, byte av skumringar och dammtätning samt ny olja.

Bakdämpare: Demontering av luftburk, rengöring, byte av dammtätning och o-ringar samt ny olja.

100 Timmar (Full service) Från 1595:-

Gaffel: Allt som görs vid 50 timmar plus renovering av dämpare/cartridge med ny olja och o-ringar, samt renovering av luftkolven med nya o-ringar och fett. Vi kontrollerar även att dina bushings har rätt marginal för att undvika glapp och slitage på dina innerben.

Bakdämpare: Allt som görs vid 50 timmar plus renovering av dämparen med ny olja och o-ringar, samt renovering av mekanism av samtliga reglage med nya o-ringar, ny olja och nitrogen. I samband med denna service kan vi även shimsa om din dämpare efter dina behov och önskemål. Önskar du en unik lösning erbjuder vi som enda Svensk återförsäljare även unikt anpassade Podium kits från https://wps-mtb.com/

Glöm inte bort att även din seatpost behöver service, och att vi lämnar 10% rabatt om denna servas i samband med full service på framgaffel och bakdämpare.

Bokning av din service gör du enklast här boka service